Jdi na obsah Jdi na menu
 

Shánění dílů Manet 90

Díly na Maneta jsou nedostatkové zboží.
*Naštěstí spolu s rostoucí poptávkou po ND roste i množství lidí, kteří vyrábějí repliky nebo své díly co mají doma, chtějí zpeněžit.  

*U replik je potřeba dávat pozor na shodnost s originálem. U Maneta M90 jde už o dost negativní vlivy na hodnotu stroje. Manet již patří mezi hodnotné veterány. Repliky, které nabízím v kontaktech, jsou mnou samým ověřené. Některé díly, i když je doma člověk má, raději koupí v replice, protože například výfuková soustava je na renovační náklady tak náročná, že je opravdu lepší koupit repliku, která je vyrobená ve stejném vzhledu.
*Nejideálnější je motorku poskládat než jde do laku. Replika plechových součástí nemusí vždy naprosto přesně sedět a tak je ideální to odhalit a rovnou po případě předělat ještě něž se lakuje.
 
*Hodně dílů se donedávna nedalo absolutně sehnat, ale s rostoucí poptávkou se vynořila spousta nových firem, které repliky podle zachovalých dílů vyrábějí. 
 
*Posledním přírůstkem do replik ND pro maneta 90 je pružina sedla, která naprosto přesně odpovídá originálu. V replice se začaly vyrábět konečně i oba blatníky Manet90, které se originál nedaly absolutně sehnat.
*Pokud sháníme díly, které se v replice nevyrábí, nebo vyrábí, ale chceme originál zachrání nás internet a jakákoliv webová stránka, na kterou lidé dávají inzeráty s prodejem. 
*Velmi často se i vyplatí vložit inzerát, že koupím díl, který nemám a je možné že člověk, který jej doma má a je mu k ničemu Vám jej nabídne.

*Pokud sháníte díly na motocykl Manet M90 musíte bohužel strávit nespočet hodin na internetu.
Hledání ND mě samému zabralo minimálně 200 hodin sedění u PC. Proto jsem se rozhodl udělat rubriku s kontakty, které vám ušetří čas a možná i nervy.

 

 

Náhledy fotografií ze složky RV. 1949 fotky z renovace